Bill Gates’e göre Corona Virüsü En Kötüsü Değil - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

6 Mayıs 2020 Çarşamba

Bill Gates’e göre Corona Virüsü En Kötüsü Değil




Microsoft’un kurucusu hayırsever insan Bill Gates, Corona virüsünden çok daha kötü salgınlar olabileceğini söyledi.

Bill Gates’e göre Corona Virüsü En Kötüsü Değil

Tüm dünyada hızla yayılan Corona virüsüne karşı mücadelede herkes elini taşın altına koyuyor. Sağlık, teknoloji dev üretim sektörleri kendi alanlarında en iyi şekilde hizmet vererek bu mücadelede pay sahibi olmakta. 
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ve zengin insanları, büyük bağışlar yaparak salgının açtığı yaraları hafifletmek istiyor. Bu kişiler arasında Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de oldukça aktif rol oynadığını söyleyebiliriz.
Ünlü hayırsever geçtiğimiz günlerde aşı çalışmalarına yapacakları yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. 
Yaptığı hayır işleri ile adından sıkça söz ettiren milyarder isim, salgına karşı önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Corona virüsü ilk olarak Çin’de ortaya çıktı ve kısa sürede dünya geneline yayıldı.
Son dönemde ise ABD’de korkutucu rakamlara doğru ilerliyor. Resmi rakamlara göre ABD’deki vaka sayısı 337 bin seviyesinde ve hayatını kaybeden insanların sayısı 9.648’e ulaştı. Beyaz Saray’dan gelen son açıklamalar ABD’deki ölü sayısının en iyi ihtimalle 200 bine ulaşacağı yönünde. Bill Gates ise bu salgından çok daha kötülerinin olabileceğine dikkat çekiyor.

Bill Gates’ten Kötümser Senaryo

Bill Gates’ten Kötümser Senaryo
Corona virüsü ile ilgili açıklamalarına sürekli bir yenisini ekleyen Bill Gates, son olarak sosyal mesafe kuralına dikkat çekti. Bir röportajda konuyla ilgili konuşan ünlü milyarder, “Sosyal mesafeyi doğru bir şekilde yaparsak, bundan daha az bir sayı ile bu işin içinden çıkabiliriz.” açıklamasını yaptı.
Gates insanların uyarıları dikkat etmediği takdirde durumun kabusa dönüşeceğini söyleyerek, “Bu bir kabus senaryosu çünkü insandan insana bulaşan solunum virüsleri katlanarak büyüyebilir. Ve biliyorsunuz, eğer günlük hayatımıza olduğu gibi devam edersek bu eğri insanların çoğunu enfekte edene kadar asla bükülmez. Bu da çok sayıda ölen insanla sonuçlanır.” diye konuştu. Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates, geçtiğimiz ay şirketten istifa etmiş ve hayır işlerine daha fazla zaman istediğini söylemişti.

‘Daha Kötüsü de Olabilir’

‘Daha Kötüsü de Olabilir’
Gates’in açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise COVID-19’dan daha kötüsünün olabileceği uyarısı. Corona virüsünün son derece kötü bir pandemi olduğunu söyleyen Gates, bu durumdan çok daha kötü salgınların olabileceği konusuna dikkat çekti. Bu salgınlara örnek olarak çiçek hastalığını gösteren Gates, Corona virüsünün ölüm oranının düşük olduğunu belirtti.

Ünlü isim daha önce ABD’nin Corona virüsüne karşı geç harekete geçtiğini ve salgının daha fazla büyümesine neden olduğunu söylemişti.Gates ayrıca salgın kontrol altına alınsa bile sonbahar aylarında ikinci bir dalga gelebileceğine dikkat çekiyor. Bill Gates eşi Melinda Gates ile beraber kurdukları Gates Vakfı’nın Corona virüs ile mücadelede 100 milyon dolar bağış yapacağı açıklanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.