Pandemi döneminde kariyerinizi şekillendirmek için 5 adım - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

5 Mayıs 2020 Salı

Pandemi döneminde kariyerinizi şekillendirmek için 5 adım

Pandemi döneminde kariyerinizi şekillendirmek için 5 adım
Korona virüs pandemisinin yarattığı şok kariyer planlanması yapmayı oldukça zorlaştırdı. Ancak bu durum Londra Business School Öğretim Görevlisi Herminia Ibarra’ya göre arzularınızı beklemeye almanız gerektiği anlamına gelmiyor. Bu dönem yeni bir başlangıç için kullanılabilir.
Ibarra kriz dönemlerinde bile kariyer hedeflerinize odaklanmanızı sağlayacak beş temel ilkeyi ortaya koyuyor.
Pandemi döneminde kariyerinizi şekillendirmek için 5 adım
1. Seçenekleri değerlendirin
Gelecek en iyi zamanlarda bile özellikle de bir pandemi sırasında belirsizdir. O zaman, tek bir vizyona bağlı kalmak yerine hayatınıza yön verecek seçenekleri değerlendirmek en mantıklısıdır.
Bu fikirlerden bazıları diğerlerinden daha gerçekçi olabilir. Bu durum sizi gelecekte yeni fırsatların kapısını açarken değişiklikler karşısında dirençli kalmanızı sağlar.
Pandemi döneminde kariyerinizi şekillendirmek için 5 adım

Kendinizi hazırlayın
Kariyer değişikliği doğası gereği zorlu bir süreçtir. Bu süreçte kendinizi duygu boşlukları içinde bulabilirsiniz. Bu durumun önceden farkına varıp ona göre hareket edildiğinde ise süreçten yara almadan ve başarılı bir şekilde ayrılmanızın olasılığı yükselecektir.
Projelerinizi çeşitlendirin
Yeni yetenekler, bilgi ve temasların geliştirilmesi kariyerlerin yeniden keşfedilmesi için çok önemli rotalardır. Yine de belirli bir projeye odaklanmak yerine, her birinin artılarını ve eksilerini karşılaştırmak için birkaçını deneyin. Hepsi doğrudan istediğiniz yeni kariyer yolunuz için geçerli olmayabilir fakat doğru kariyeri bulmanıza yardımcı olacaktır.
Bağlantıyı koparmayın
Sosyal mesafeyi gerektiren pandemi salgını, “networkünüzü” oluşturmak için mükemmel bir zaman değildir. Ancak internet üzerinden online iletişim kurmaktan çok daha fazla kişiyle yeniden bağlantı kurmak için iyi bir fırsat olabilir.
Pandemi döneminde kariyerinizi şekillendirmek için 5 adım

 Danışın
Kariyer danışmanı geleceklerini planlamada yardımcı olur. Danışman sizi daha önce düşünmediğiniz farklı ve yeni şeyler düşünmeye teşvik edebilir, Kariyer hedefinizi belirlemeniz için önemli kariyer planlama soruları sorarak destek sağlar, iş arama planlamanıza yardım eder, mantıklı kariyer kararları verme stratejileri öğretir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.