Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş Olacak Mı? - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

5 Mayıs 2020 Salı

Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş Olacak Mı?

Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş Olacak Mı?
altın
Altın piyasasında bu hafta meydana gelen fiyat değişimleri için uzmanlar “temkinli” yorumunu yapmaya başladılar. 

Buna göre altında bu hafta içerisinde sert çıkışlar veya düşüşler meydana gelmeyecek. Altın piyasasının ABD tahvil faizlerinde yukarı yönlük hareket nedeniyle gördüğü baskı fiyatlamada etkili oluyor. 

Altından çıkarak tahvile yönelen yatırımcılar ve kurumsal şirketler altının sert yükselişine engel oluyor.

 Altın fiyatlarının belirlenmesinde ana veri olan ons altın dirençli görüntüsünden taviz vermiyor. 1700 dolar seviyesini aşağıya düşmeyen ons altın için uzmanlar bu noktanın kritik olduğunu dile getiriyorlar. 

Ons altının fiyatının 1700 dolar aşağısına düştüğü anda 1690 dolara kadar düşmesini beklediklerini söyleyen uzmanlar yukarı yönlü olarak ise beklentilerinin 1711 dolar olduğunu dile getiriyorlar. Ons altın şu anda altın piyasasında 1703 dolar olarak fiyatlanıyor.


Kapalıçarşı altın piyasasında 5 Nisan 2020 salı günü altın çeşitlerinin fiyatlaması şöyle: 

Gram Altın: 385 TL 
Çeyrek Altın: 637 TL 
Tam Altın: 2548 TL
Yarım Altın: 1274TL 
Cumhuriyet Altını: 2596 TL 
22 Ayar Bilezik: 353 TL 
18 Ayar Altın: 289 TL 
14 Ayar Altın: 225 TL 
Reşat Altın: 2543 TL 
Gremse Altın: 6372 TL 
Hamit Altın: 2543 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.