Türkiye'de Nisan 2020 Enflasyon Rakamları Açıklandı! Yeni Verilere Dolar Anında Tepki Gösterdi! - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

5 Mayıs 2020 Salı

Türkiye'de Nisan 2020 Enflasyon Rakamları Açıklandı! Yeni Verilere Dolar Anında Tepki Gösterdi!

Türkiye'de Nisan 2020 Enflasyon Rakamları Açıklandı! Yeni Verilere Dolar Anında Tepki Gösterdi!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Nisan ayının enflasyon rakamları açıklandı. 





Buna göre TÜFE Nisan ayında yüzde 0,85 artış gösterdi. Piyasaların TÜFE Nisan ayı beklentisi yüzde 0,5 oranında olacağı şeklindeydi ve beklentiler aşıldı.






Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2020 enflasyon rakamlarını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de Nisan ayında TÜFE aylık yüzde 0,85 oranında artış gösterdi. Yıllık artış ise yüzde 10,94 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,16 oranında yükseldi. On iki aylık ortalamalar baz alındığında ise yıllık artış yüzde 12,66 oldu. TÜİK açıklamasına göre artışın düşük olduğu gruplar yüzde 4,90 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 4,91 ile eğlence ve kültür, 5,54 ile ulaştırma şeklinde belirtildi.


Enflasyonun yüksek seyrettiği gruplar ise yüzde 31,32 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 20,34 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 14,52 ile konut şeklinde sıralandı. Endeks hesaplamasında baz alınan 418 maddenin Nisan 2020'de fiyat değişimleri 87 maddede düşüş, 61 maddede değişim olmadı, 270 maddede ise artış şeklinde gerçekleşti. Türkiye'de Nisan ayı anflasyon verilerinin açıklanmasına dolar kuru anında tepki gösterdi. 7,01 TL'den işlem gören dolar kuru bir anda 7,04 TL'ye yükseldi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.