Dünya Devi JP Morgan Türkiye Raporunda Enflasyon Tahminini Açıkladı - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

5 Mayıs 2020 Salı

Dünya Devi JP Morgan Türkiye Raporunda Enflasyon Tahminini Açıkladı


Dünyanın en tanınmış finans şirketlerinden olan JP Morgan, Türkiye'deki enflasyon beklentisini açıkladı. Hazırlanan rapora göre Türkiye'de yıllık enflasyon gelecek aylarda tek haneli rakamlara düşeceği tahmin ediliyor.








Türkiye'nin yıllık enflasyon oranları hakkında dünyanın en tanınmış finans şirketlerinden olan JP Morgan tarafından bir değerlendirme yapıldı. 

JP Morgan Türkiye Başekonomisti Yarkın Cebeci'nin hazırladığı raporda yıllık enflasyon rakamları konusunda gelecek aylara yönelik tahminde bulunuldu. Gelecek aylarda Türkiye'de yıllık enflasyon rakamlarının tek haneye ineceği vurgulanan raporda son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentileri karşıladığını ifade edildi. 

Bunun sebebi olarak da Nisan ayında azalan iç talep ve enerji fiyatlarındaki düşüş gösterildi. İlgili raporda bir çok konuya dikkat çekilirken, “Tüketici fiyatları endeksinde yüzde 0,85 oranında artış yüzde 0,87 oranınındaki tahminimizletutarlı gerçekleşti. Yıllık enflasyon da bir aylık süreçte 1 puan geriledi. 

Gıda fiyatlarındaki yüzde 2,5 yükselme ve işlenmemiş gıdada meydana gelen yüzde 3,7 oranındaki artış enflasyon rakamlarında belirleyici oldu” denildi.

Türk lirasındaki zayıflığın düşük talep ve küresel emtia fiyatlarındaki azalmayla dengeleneceği belirtilen raporda dezenflasyon trendinin bundan sonraki aylarda da süreceği vurgulandı. 

Yapılan çalışmada Türkiye'de Temmuz ayında enflasyon rakamlarının tek haneye düşeceğine dikkat çekildi. Türkiye'de yıl sonunda yüzde 8,1 enflasyon olacağını belirten JP Morgan raporunda Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği de yer aldı. 

Bu faiz indiriminin zamanı konusunda ise küresel finansal koşulların ve döviz piyasalarındaki değişimlerin belirleyici olacağı iddia edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.