Altın yatırımcıları Omicron tehdidine odaklandı - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

6 Aralık 2021 Pazartesi

Altın yatırımcıları Omicron tehdidine odaklandı


Altın yatırımcıları, Güney Afrika’da ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantının küresel ekonomilerde yaratacağı etkiye odaklandı. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasına gideceğine yönelik beklentiler altın üzerinde baskı oluşturuyor. Peki haftanın ilk işlem gününde piyasada son durum ne? İşte detaylar

Altın fiyatları yeni varyant Omicron’un küresel ekonomilere tehdit oluşturacağı endişesiyle ve Fed’in parasal sıkılaşmaya gideceğine yönelik beklentilerle geçtiğimiz hafta karışık bir seyir izledi.



BORSADÖVİZALTINTAHVİL-BONOVARANTANALİZHABERLERKRİPTO PARAMAAŞ HESAPLAMASÖZLÜK


MİLLİYET ANA SAYFA


SİYASETEMLAKYAZARLARFOTO GALERİGAZETE HABERLERİYEREL HABERLERBLOGTEKNOLOJİOTOMOBİLTATİLKÜLTÜR SANATEĞİTİM


UZMANPARA


SKORER


CADDE


MİLLİYET TV


MOLATİK


MİLLİYET ÇOCUK


SİZDEN GELENLER


PEMBENAR


EĞLENCE OYUN


EKLER


İLETİŞİM


BİZİ TAKİP EDİN


Geri Dön


UzmanparaAltın Fiyatları


Altın yatırımcıları Omicron tehdidine odaklandıAltın yatırımcıları, Güney Afrika’da ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantının küresel ekonomilerde yaratacağı etkiye odaklandı. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasına gideceğine yönelik beklentiler altın üzerinde baskı oluşturuyor. Peki haftanın ilk işlem gününde piyasada son durum ne? İşte detaylar…


06.12.2021 - 09:12 | Güncelleme: 06.12.2021 - 11:08| UZMANPARA


Altın fiyatları yeni varyant Omicron’un küresel ekonomilere tehdit oluşturacağı endişesiyle ve Fed’in parasal sıkılaşmaya gideceğine yönelik beklentilerle geçtiğimiz hafta karışık bir seyir izledi.


Yeni varyanta dair endişelerle yatırımcılar güvenli liman altına yönelirken, küresel çapta artan enflasyonist eğilim merkez bankalarını zor durumda bırakıyor.


ABD’DE İŞSİZLİK 21 AYIN DİBİNDE


Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik rakamları açıklandı. Tarım dışı istihdam piyasa beklentilerinin altında kalırken, işsizlik oranı ise yüzde 4.2’ye gerileyerek 21 ayın en düşük seviyesini gördü.


GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN


Fed sıkılaşan bir iş gücü piyasası karşısında bu ay gerçekleştirilecek olan toplantıda varlık alımlarını azaltma temposunu hızlandırabilir. Bu da daha erken bir faiz artırımı ile sonuçlanabilir.


ONS ALTIN SAKİN SEYREDİYOR


Geçtiğimiz hafta 1762 dolara kadar düşen ons altın, cuma günü tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasıyla toparlandı. 1788 dolara yükselen ons altın, 1783 dolardan kapandı.




Kripto Para Borsası Binance'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!

Telegram Kanalı Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.